söndag 10 december 2023

Ett annat pussel

Det är högsäsong för stora pussel med diverse jul-motiv, och visst har vi det vintrigt i år? Stämningen är god, bland alla snuviga "tomtar"..
 🤧 Den där snuvan smörjer inte direkt upp maskineriet  däremot. Arbets-styrkor splittras och lämnar större börda på de som blir kvar. Får passa på att trivas på den vakna tid som återstår!


Hunden och jag tog oss en cykeltur på de fräscha gatorna. Skaffade nya ombyten undertill. Roligt när man får med lite märke på reaköpet! Sedan torde funktionen vara densamma ändå..

På fredagen hann jag få kontakt med ena sommargrannen. Där var inte alls hoppfull eller munter julstämning, då han drabbats av metastaser efter tidigare cancer-behandling. 

En otäck sjukdomsgrupp, den där cancern! Alla drabbas, på något vis.
Skönt att få dela upp tankarna, med positiva avbrott ändå! Göra utflykter och umgås kring något helt annat. Ta in andras elände komprimerat och åter göra något roligare. Skotta snö t.ex.!  Rusta för helger och fint umgänge.


På lördag gick vi på (sista?) vintermarknaden, vid museet. Kom dit i lagom tid, innan den stora anstormningen!  Människor visar inte hänsyn, gentemot hundar eller barnvagnar. Beter sig som tioåriga målsökande missiler! Utan stil. Vi kände ändå nostalgi. Hann se tillräckligt av skinnarbeten, smide och bjällerförsedda hästar. Hundar av alla de slag.


Grannen bjöd sedan in oss på kebab-middag och spelkväll. Kändes väldigt lyckat alltihop!
Gör inte så mycket, om söndagen blir lite lugnare. Visas massvis av formstöpta julfilmer och det går alltid att tvätta undan lufskläder. 
Kanske budar jag på ännu en ny Brooks-sadel? En B66, med dubbla rails. -"Shakers" blev avstängd!

Två nedre bilderna tjuvades av Maria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar