söndag 17 december 2023

Inte riktigt friska


Alla runt omkring hostar o snörvlar långsamt runt, i olika grad. Lika bra att bunkra upp med blutsaften! Apoteket ligger bra till.

Tisdag segade på i samma gråvita töcken, medan lägenheten städades och disken togs tag i.


Onsdag tillbringades med golvtork under badkaret, utan att hitta några tidigare grannars kandelaber! Så de återkommer inte, ifall man själv har städat! Märkligt vilka ursäkter vissa kan kläcka ur sig? Tvättställskröken rensades i samma kladdiga veva. Utan överraskningar. Jag kan lugnt scrolla vidare bland dykar-ur, trots ljuden av löptik i hundens mage..



Sovmorgon på torsdag, förbyts till kraftig oro, då hunden haltar svårt på höger bakben!  Han har någon slags nervpåverkan i ryggslutet, efter alla dumma knutar som han slagit på sig själv. Verkligen ingen överlevare, så som jag vill se hos en hund. Han blev trevlig och söt istället. Tvingar oss att pyssla vidare inne, med bortglömda korsord.



Kroppen min stelnar också, så här års (och i oro). Alla har sitt. "Huvud, axlar, knän och tår"!  Egen eller delad värk, utan att utelämna någon. Lika bra, att krypa till kojs igen? Kanske i de pyjamasbyxor, som ungarna ränner runt i utomhus! Hunden fick följa med på en onödigt lång bajsrunda, bara för att finna H&M nedlagt och försvunnet! Det är fredag, när man blivit äldre.


Helgen inleds nykter, med en matt hund och spya på golvet. Grannen smått förtvivlad, utan tillräcklig ström i det tokigt gömda bilbatteriet. 


Var var det man laddade batteriet nu igen? Det finns bara en inkopplings-punkt för plus-sladden. Sedan återstår att finna en icke inplastad metallyta. Dåligt utsövd och med skröplig hund, är det inte vad som toppar önskelistan i is-hagel.
Stupade snart på golvet, bredvid "lurvtussen". 

Njöt länge, den mattallrik som levererades vid dörren! Ett så välkommet energitillskott. 😍


Helgen är snart slut. Studenter firar det med dagen-efter-pizza och skallebank. Vi vuxna håller oss till vattenspya under pärlemor-moln, sömnbrist och besök av mamma, med en medhavd landgång! Plötsligt var man ganska ung igen? Spelande kloss-spel för 3-åringar, med tindrande blick. Plötsligt smakar en korvbit eller två! (Förhoppningsvis åter den vanliga vägen i morgon?)

Vi träffas och trivs, trots allt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar