måndag 8 april 2024

Bemöter vårens smuts

Japp, nu är det dags att belysa allehanda skit igen! Inte bara kinesiska journalist-spioner och försvarets hyrda ryss-stugor i Sverige. Solen gör sin del!
Enbart karda är inte en tillräcklig metod, för att ta vara på hundens tidigare päls. Här behöver lånas tillbaka min Furminator, till det smetigaste håret.. Annars förblir hela golvet "flytande grått".
Inte bara golvet. Jag har numera även hår i diskbaljan. Lite ovant!
Slängde förstrött ett öga på semifinalen i SHL. Än hänger SAIK med! Vinner semi 1/7, mot FHC. -Lite roligt är det allt! ;)


Tjatet hade varit svårt att tänka sig, ifall man fortfarande spelat på natur-isar. En tredjedel av vintern har försvunnit, för ren-näringen. Mera kännbart för samernas existens, än för lyxturismen. Den senare finner nya metoder, att köra sönder landskapen! Kanske är jag sent ute i år, när jag bokar in skottning kring sommarstället? Det är redan för varmt i luften. Nåja, lite torde det hjälpa ändå. Takraset har nog inte smällt undan! Samtidigt påminns jag om att börja ta hem torrvaror och att fylla upp i frysen. Snart är vi i maj månad. Hjul skall hinna bytas, liksom skuff-fjädrarna.


Söndagen var planerad för hundträff, som uteblev. Jag fick dock uppstädat, diskat och duschat. Hade sedan att äta upp blåbärsmuffins, princesstårtor och dubbla hamburgare på egen hand.  Allting går? :)


Skönt att få dras iväg på cykel idag, istället. Möta en f.d. s.k. "vän", i total och pinsam tystnad. Så många bortslösade år! En tid, när man normalt sett tillåts forma sitt eget liv. Åt fanders med det! Hem kom i alla fall fem nya tuggben, så att jag kunde få göra något för egen del. Kontaktade både hyresvärd och elevhälsan i skolan intill, angående rökande skolpersonal.:

 "Vi som bor intill skolan, vore tacksamma ifall vi slapp utgöra den omdömeslösa skolpersonalens rökruta! Elever har sina sovrum och kök här.
Vi ser dagligen och hör av och till sådant vi inte borde höra, av er personal.
Antingen kan den snabbt svälja nikotinet koncentrerat, eller så får ni ordna tillbaka en egen rök-kuvös för skvaller! Det räcker så bra, om vi fortsatt  måste stå ut med gängrekryteringen runt skolan. Det förhöjer inte, att ha horderna av okontrollerade ungar, som trakasserar i området. Det är inte hälsosamt."
-De breven gick båda vidare, till den lågpresterande rektorn för kaosområdet. Lär inte ge något resultat, den här gången heller. Jo då, de orden bet!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar