söndag 28 april 2024

Skruttväder

April är ökänt, sedan gammalt. Lagstiftarna har ännu inte fattat varför, utan ser hellre att bilister kör av vägen?  Vi väljer att stå kvar i garaget ett tag, tills lusten att skifta däck infunnit sig. Det är många som jobbar med lätt feber nu. I snö och fukt. Visst skulle man vilja köra igång stugsäsongen, men samtidigt är där inte mycket som går att göra än? Blött och hurvigt..


Jag fortsätter att kika på cyklar som nu ställs ut längs vägarna. Slitna vintercyklar, som byts ut. Vissa ihoprostade pärlor, från mitten av 90-talet. Studenter som minskar ner flyttlassen? Tidigare skulle jag kanske lagt ner mer pengar och energi, på ännu sämre objekt. Nu får de bara en grund-service, så pass att de kan "lånas" vidare på ett säkert sätt.. Kanske vi då får ha kvar våra egna hojar?


Var och var annan kväll, ser vi polis patrullera i området kring skolan. Lite kluvet, mellan att det görs och att det tyvärr behövs.. Gravljusen på gården har hunnit tina fram igen. Skräpigt värre i grådasket! Kass-vis med lyktor.
Hoppas att ingen skall behöva trampa sönder tassar eller fötter i dem.
Vi håller efter o klipper klor, så länge. SAIK vinner nästa finalmatch mot Rögle. (Tredje, av fyra hittills) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar