fredag 22 mars 2013

Inte roligt att förknippas med hundägare!

Det finns lokala ordningsregler för hund. Ofta innebär de enkelt att man kopplar upp vid bad, handelsgator, och frilufts-anläggningar. Vidare har man järnkoll på hunden under mars t.o.m. september, om inte rent av koppel ute i skogen.
Trots förutseendet, skall vi behöva dras med kommentarer som: "När vi är i skidspåret, brukar han bara nafsa"!
Då skall man inte vara i skidspår, utan munkorg och koppel på hunden. Fatta hur sådant här beteende förstör, för andra hundägare!
I Danmark avlivar man systematisk, efter ras. 25 stycken svartlistade raser hittills.
Ändå är det bara en felande: Människan.

Var upp till vattentornet, för gemensam hundträff. Tre valpar och flera sunda vuxna. Men så är det alltid ngn. "flörtkulebegåvad", som inte klarar av att ens se hur galet deras hund beter sig! Kvällen innan hade en hanne attackerat, och fortsatt bita trots tydliga signaler på underkastelse. Utan ägarens ingripande.
När jag var där fanns Rifiki 4.5 månader och en liten förskrämd basenji-valp på plats. Joffi och övriga hundar visade respekt och kom med lekinviterna på betryggande avstånd.
Inte whippeten. Den skulle jaga, trampa ned bakifrån, och slita tag i ryggskinnet i förbifarten! Utan att matte då gör ett endaste dugg. Bara ett vanemässigt "Beavis & Butthead"-fniss. Overallen för hundträffar?

För varg-lobbyn!

Jag går inte upp till vattentorns-träffen ngn. fler gång. För många med "Skyll dig själv"- och "bara det inte drabbar mig"-resonemang!
Joffi´s säkerhet går först.

Försök undvika mer negativ uppmärksamhet i media, snälla!  Lösa hundar bet flera hundar och kvinna  &  hundbiten-i-skidsparet

Det tog några dygn, men idag den 26/3 föll poletten ner på FB! Många for snopet. Bristande läsförståelse och en naiv, egoistiskt slö grundsyn på riskbeteenden. En ovilja att ta eget ansvar, och så undvika skador på andra. Jag gläds!

3 kommentarer:

  1. Träffade en trevlig norrbottenspets idag, istället. Ett år och kastrerad. Väldigt mjuk och trevlig. Typiskt drag? Festligt att de ändå är sådana jakthundar! :D
    Blev en bra stund, med spontan lek på två. Matten var glad för bus-tillfället.
    Hade hört om vattentornet, men gillade inte det stora okända antalet.
    Hoppas att vi ses fler gånger. Lättare att ha koll på ett fåtal, och mindre stressigt!

    SvaraRadera
  2. Hej på dig!! Vet inte om jag har fel men har man inte rätt att säga till en hundägare som inte bryr sig?? Trots allt är det rätt så många unga hundar där uppe och de kan bli påverkad resten av deras liv....inte såå kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gör oftast så innan jag lämnar gruppen, men människor har en inbyggd motvilja till att ta till sig personlig kritik. Så länge man talar i allmänna ordalag om ANDRA, kan några hålla med. Närmare inpå än så, blir otäckt. Ingen skall klaga på det som förknippas med en själv? "De som inte orkar med, kan stanna hemma". - var en kommentar från Umedalen häromdagen!

      Är tyvärr väldigt vanligt här, att man bara står rätt upp och ned och "tam-tamar" i väntan på att hunden bekvämt skall ha fått sin dos motion för veckan.
      Jag sammanfattar det hela med naiv (för att säga det snällt), slö egoism.

      Som du säger: Det kan bli ett långt elände för drabbade. Jag märker på min valp nu, att han inte längre är lika spontan vid hundmöten. Kommer förhoppningsvis att ordna sig, någorlunda. Men känns så onödigt! Han var genomsund, och behövde ingen misshandel.
      Ingen lär vara beredd att betala veterinärkostnader efter sin sluggers verk? -Umedalen resulterade i sår under ögat, för att en husse struntade i ett nej ang. matning. Områdena är inte inhägnade, och ingen står ansvarig för träffarna. Hundrädda åker pulka, i sluttningen intill dessa ofostrade hundar vid vattentornet!

      Radera