tisdag 19 mars 2013

Kul med en arbetsvillig hund!

Haft en rätt lugn dag, i väntan på tvättstuga. (Kändes nödvändigt att tvätta upp täcke och madrass-skydd, efter flunsan.)

Lillen har tydligt talat om att han gör vad som helst, för godis! Det har övats 8:or mellan benen, sitt, tass, ligg, kryp och död. Allt med samma ivriga och sökande blick! Hanns med en urborstning också. Lossade inte så mycket än.
Då han använder tassarna väldigt gärna, så uppskattas "dutta tass" som lek. (Vem hinner dutta den andre först?) Varvas med en del ljudligt mys-gorm.


Tisdag tänkte jag att vi skulle börja öva in cykelvett. Höger sida är viktigast i nuläget (som motsats till när vi promenerar), höger sväng och tvär höger. Stanna känner han till redan, liksom vänta. Det är bara att nöta vidare på dem! "Kom" får ersätta vänster, ett tag.

Cykeln som är kvar i stan. Byggd från skrot.


Blir ingen lång eller snabb cykeltur, utan bara en introduktion. Han bör fylla året först, innan det blir några längre, snabba turer! Inte lönt att köpa sele, förrän han vuxit klart.

-Jo då, det gick bra med cyklingen. Lillen är fortfarande för valpigt fjantig, och tror att fartökningen skall gälla åt alla håll. Tur att han inte är så tung och stark än! Han är inte rädd för cykeln, utan funderar mest på vad det är som gäller?  Några gånger till så! Då vet han att hålla ett jämnt tempo, och bara sakta in vid lykt-stolpar. Nu väntar iskall lektimme med tung shiloshepherd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar