måndag 5 februari 2024

Koll på familjen

Med ny valp är det intressant att höra hur det går för syskonen, och vad föräldrarna har för sig? Följer vi med viktökningen, eller finns det utrymme till förbättring? Min alaskan husky-valp vägdes in på 13 kg i helgen.


Höglands huskies  låter hälsa:"Igår var vi ute med de stora hundarna på tur hela dagen, pappa Baloo längst bak till vänster och mamma Sky i mitten till höger. Alla skötte sig exemplariskt. Det var väldigt lugnt och skönt i bilen på vägen hem."

-Kolla in de bakbenen på pappan!

Ikväll kom besked om kull-syskonens vikt, och tydligen har vi inte gjort helt fel här.. trots utflykterna på lördag och söndag. "Hanarna väger mellan 10 kg (lilla pytte Frank, den bruna) och 13 kg (de två svartvita hanarna) 😊 "  Frank är den lilla bruna med vit bläs. Han föddes hälften så tung som de andra, men har växt på sig bra! Trots att han är liten, så blir han inte överkörd av syskonen.


Jag har frågat efter ett släkt-träd, så vi vet vad vi har att jobba med? För många ter sig den påpälsade husky-delen ganska osynlig. Man talar istället om skandinavian hound, om man inte nöjer sig med "blandras". Lokalt har vi den store, snälle Enzo som förebild. Drygt en kropp högre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar