söndag 10 februari 2013

När insemination inte hjälper

Vi hade spelkväll i går. En sex timmars session, tillsammans med fem hundar på golvet. Somliga av dem var över större yta än andra. Helt enligt kvantfysiken! Valpen har mycket att leva upp till, om han skall nå gamlingens nivå.
Andra var tröttare, och lättroade ändå. Där någonstans, kom det fram att jag borde skaffa en Chihuaua eller Chinese crested nakenfis? För att täcka upp den sociala och biologiska genus-diskriminering som fortfarande råder! Idag heter det t.ex. att ensamlevande kvinnor, skall ha rätt till insemination, precis som ofruktsamma hetero-par och lesbiska. Detta trots att den situationen går att lösa med några anonyma krog-ragg, på karlns motvilliga bekostnad i 19 år.

Men pröva som ensam man, att visa dig intresserad av att vilja ha barn.. Att ens jobba med barn? Peddo, allt sedan Geijer-affären! Säg att du skulle gå med på en konstgjord befruktning. Hur meningsfullt vore alls det? Nej.

Så det naturliga, om den manlige skogshuggaren från Canada ändå vill vara faderligt överbeskyddande och pjöllrig, är att fjanta till det med kläder och skor, på en hundras som inte alls platsar i klimatzonen! Det lär säkert öka på chanserna till barnavel.. :p  Nej.


Men vi leker vidare med tanken ett tag ändå. Det är ju inget som säger, att män inte skulle kunna använda kunskaperna, från syslöjds-timmarna.


De timmar som inte gick åt, till att bara stöka omkring.
Det saknas värdigare maskulina plagg bland småhunds-folket!


Vilken butch jägare vill inte kunna skydda sin eftersöks-tax, i ett klassiskt grön-orange fodral? Kom ihåg att han är beväpnad! ;)


Nackdelen gör sig påmind, när det blir dags för modellandet..
 
                Det är inte Heidi Klum precis!



 Men det kunde ju ha varit värre.. 
                                



2 kommentarer:

  1. UNDERBART blogginlägg Erik! :D
    Har du sytt dessa sngga plagg? wow!

    Så, vill du skaffa barn? Hm, det måste vara frustrerande att vara man ibland. Vi är nog för könsifxerade... men det blir bättre på den fronten, man hör många som söger "hen" istället för "han" eller "hon" tex. Men umeå är ju en föregångsstad när det gäller jämlikhet.

    Du är en bra bloggare! Lagom långa, fyndiga och intressanta inlägg. :)

    SvaraRadera
  2. Just ordet hen är ingen favorit.. Jag ser gärna att vi får ha en identitet. Könlösa och menlösa ägg, finns det gott om redan! Olikheterna kommer vi inte ifrån. Trist däremot, när de inte får finnas, eller ha något värde.

    SvaraRadera