tisdag 12 februari 2013

Se till att hjälpa rätt sida! Om ens det..

Titt som tätt lämnas upplysningar om hittehundar och  efterlysta personer, via facebook. För mig som haft kontakt med problematiken redan, känns det ganska VIDRIGT att se hur naiva människor är! Hur förträffliga de gärna vill verka. Tänk till, en extra gång! Det gjorde faktiskt Polisen:

"Efterlysningar på Facebook
Den senaste tiden har det blivit allt mer vanligt med efterlysningar av försvunna människor på Facebook. Men det är inte alltid som den "försvunne" vill bli hittad. Det finns exempel på att efterlysningar har spridits på Facebook för att hitta personer med skyddad identitet.

Om du ska ge tips om en ”försvunnen” person kontakta alltid Polisen på 114 14. Är du osäker på avsändaren - gilla inte statusen och dela inte vidare. Skriv aldrig dessa tips på Facebook eller i andra sociala medier och ring inte privata nummer."


-Kontakta veterinär för hundar, eller polis för så väl hund som person.. Så får de anledning att sköta sitt avlönade arbete! 
Då hundar skall vara registrerade idag, blir det onödigt att själv leta en ägare ryktesvägen.. Den personen är redan registrerad hos jordbruksverket, om hen har brytt sig om sin hund! 
Alternativet är, att du utan kontroll, lämnar ut hunden åt en samvetslös hundfabrik. Grattis, naiva elände!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar