torsdag 18 april 2013

Allsmäktige Akelius!

Japp, så kom hyreshöjningen, igen. Det blir ännu ett påslag, med 17%. Utan att man varit in och renoverat lägenheten! Fönstren blev små, stolpiga, plastiga och undermåligt monterade. Fläkten fick lågt sug.värde, och inkräktar på ergonomin. Det är allt.
Men 414 kr, för det? När man nyss höjde 75kr!


Som jämförelse, kan nämnas att helrenoverat hade höjt 36%, på dåvarande hyra.
Roger Akelius är totalt samvetslös. Hur länge skall han få våga gå ut? På Haga vill han ha igenom drygt 60% höjning av hyran! Haga dyrare än ny Öbacka
Detta är ocker.

Han räddas, enbart p.g.a. att folk behöver bo och arbeta. Det är lagar som tillåter honom hållas.
Det borde inte heller ha varit tillåtet för tidigare Bert, att ta med sig repfonderna och matjorden vid försäljning. Saker som borde följa med husen!
Vi boende skall inte betala underhållet både förebyggande i hyran, och retroaktivt en gång till?
Pengarna åter, i Västerbotten: 55.000 kronor


Är du redan i klorna på FK, får du bara hjälp med hyra upp till 5000kr. Det är inte många sådana lägenheter lediga nu. Hamnar du snart hos Soc., får du inte äga en friköpt insats.

                                                                                                             Till alla upprörda Luleå-fans: 



4 kommentarer:

  1. Så där såg en god vän ut, strax innan hjärtinfarkt och död. Inte mycket att sträva efter.

    SvaraRadera
  2. Det känns ganska onödigt och gammaldags.
    Han torde ha råd att både äta sunt och träna efter senaste rönen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att ha råd att äta sunt har inget att göra med om att göra det ...En man i den statusen lever ju för att stärka sitt kapital som jag så vänligt uttryckte det den gången då Akelius behagade gäst Umeå för några år sedan . Detta var i samband med att dom skulle börja våldtäkten på mitt gamla område. Jo herrarna i fråga talade om att all renovering handlade om att dom ville göra det bättre för oss att bo (medans den vise såg att punktinsatser för att höja hyran var det riktiga målet). Så kände jag att jag inte kunde hålla mitt ack så glappande munläder utan ställde mig upp och sa att dom skulle sluta snacka skit alla vet att Akelius är ett bolag i den privata sektorn och den privata sektorn handlar i sin tur endast om att stärka kapitalet för dom som sitter längst upp på totempålen så allt snack om att göra det bättre för oss som bor kunde dom lägga ner . Om dom kunde skulle dom ta ut 10000 i hyra för ett soprum med säng för skrupler har sen mången år lämnat den svenska privata sektorn!

      Radera
  3. Sant Johan. Det krävs ett mått av egen vilja och förnuft. Dock har han den ekonomiska möjligheten! Alla kan inte välja.
    Jo, jag minns de där mötena. Hur det gick att sammanfatta standardhöjningen, med en extra krok i badrummet. Resten var försenat och redan betalat underhåll!

    SvaraRadera