tisdag 16 juli 2024

Åter regntunga skyar

Syntes genast, att måndag skulle bli grå och blöt. Frågan var bara när? Vi hade börjat efterlysa tid för utflykt med hunden. Så till slut var det väntat nog. Vi tuffade till oss, och for iväg med en andra laddning kaffe före lunch! Dragtokigare hund behöver jag inte fråga efter! Den här är inte klok alls, när det gäller att få accelerera. Han sliter sönder klorna, mot grusvägen. Jag har bara att luta i motsatt riktning!


Vi borde ha tagit oss ut på den myggiga hjortronmyren någon dag tidigare. Nu hann bären bli något för ljusgula. Ätliga, men inte på topp. De flesta blev kvarlämnade. Hem togs endast 7dl.. Vi var ganska nöjda ändå  med att alls ha trotsat vädret och tagit oss ut. Hunden fick röra på sig, och fikat smakade bra.

Efter kvällsbad, kom slutligen hällregnet vi fruktat. Då satt vi snart bänkade, framför "I vår herres hage".

När jag jämförde väderdagarna framöver, framstod idag som det bästa alternativet, för att åtgärda fönstren uppe. Oljat var där redan, men utseendet kunde vara bättre inför hemvändar-dagarna. Vi går ju mot marknad,  i olika riktningar! -Inte skall huset behöva skämmas för sig då..


Morgonpromenaden avbröts lämpligt, av strörenen vi brukar möta. Nu börjar den vara kaxigare. Hunden blev helt till sig! Så, hem vi gick. 14 grader på bron, var inte heller helt fel. Fram med färgen, direkt efter frukost. Kanske dröjer regn? På gården intill, ses den löjligaste användningen av en skylift! Vi pratar enplansvilla.. Knappt att armen behövde lyftas. Ja, ja, ölgubben är i.o.f.s. bredare än lång. 🤣 Det kan ju bli jobbigt, ifall man inte har korgräcket att hålla fast sig i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar