måndag 8 juli 2024

Tröstäter oss fram


Fortsätter att starta morgnarna med hund-drag bort till hästhagen och tillbaka. Hästarna kommer lunkade förbi oss, senare på dagen.. Lördagen växlade mellan blygrått, blandsol och slätregn.. Jag hörde med Karlsson ifall han lyckats få något vettigt gjort i blötan, men det hördes inte så. Jag tog mitt sjöbad och återvände till kommissarie Vera.. Inte mycket action där heller.



Vilodag en mulen söndag, med draghund, kloklipp undan regnet, massage på golvet och en härligt sur rabarberpaj till efterrätt! Då är det sommar och fem sekunders åskväder. De vanliga tornfalkarna sveper runt gården, medan räven genar tvärs över. TV:n klarar sig, så vi åtminstone får se Historie-ätarna när de gästar 50-talet.



Ny vecka inleds soligt, med blåst. Grusvägarna ligger fortfarande fuktiga och med förargliga vattenpölar, där vi forsar fram! Idag blev det riktigt spännande, då det skulle pareras mellan tjälskott, pölar, strö-ren och grannhundar! Få ordning på en dragtokig unghund i den blandningen.. jodå. Vi kom hem positivt laddade, och kunde beta av det frodigaste gräset i solhörn och gentemot grannen, efter frukost-spel.

Sommargrannarna i "glashuset" har kommit sig på plats och kärrar ved från nye träpatronen.. Vi försöker att strunta i honom, och njuta av vår rulltårta i solskenet istället! Tillfällena för skönt utefika har varit lätträknade i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar