måndag 22 juli 2024

Frustrerad avrundning


Börjar kanske lite grand att acceptera lunken som varit denna sommar? Dagarna med vardera sin regnskvätt. Lördag som inleds med en grå hundpromenad. Lunch-regnet som synligt studsade upp igen! Den tilltagande känslan av rötmånad, som officiellt börjar den 22:a. Mitt på dagen är det skönast att ställa om luftvärmepumpen, till svalkande avfuktning. Ingen kylvind man vill bli sittande i!  Grått utan regn får duga, för att klippa av hela gräsmattan. Varmkladdig är bara förnamnet. Trots all nederbörd, är faktiskt inte sjön helt oäven att hoppa ner i! Det går att simma runt och njuta ett tag, innan ryggen blir underhålls-masserad. Så mycket mer görs inte, utöver våra spelpartier. Kalaha:et är väldigt varierat resultat i! Svårt att inte bli lite engagerad?



Söndag var vi rentav lovade sol! Något vi alla såg fram emot, och sedan blev besvikna över. Himlen förblev ljusgrå. Värmen tilltog ändå?

Haddock och jag smet ut och ansade busken, medan moder körde mattpiskare mot lämnad valpull. Även rönnar beskars och befriades från höstlika grenar..

Samtliga våningar är nu sope-rena inför hemfärd. Blöta trasor tas omhand, innan mögel och svamp breder ut sig!
Efter ännu en Bullen's lunch, går jag över till Blomman för att låna hans adress. Det blir köp, av en egen byggställning!!!  Ingen skall komma och anklaga mig, för att inte få något gjort. Jag åstadkommer mer än flertalet, på en inkomst De aldrig skulle godta.  Gubbeländen!


Marknaden är slut och likaså helgen. Idag fick vi plötsligt oväntat solsken,  när vi planerat för lagerinventering. Med mödosam renskrivning av matlistor.

Hunden har värmeslag  redan vid morgonens cykeltur. Oemottaglig för några direktiv, drar han rätt ut mot diket. Alldeles för explosiv vid start, för att sedan tappa lusten. Vi skyller på värmen, och sämre matlust? Vi känner oss alla lite ofräscha. Badplatsen får ett nytt besök, och röda smultrongubbar tas in till kvällsmyset. Inget går till spillo! Vi vill minnas det positiva.
Vem intresserar sig väl för det som är tråkigt? Även om vi skulle behöva balans i bloggosfären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar