lördag 27 juli 2024

Avlägsen närservice

Dags att betala de räkningar som inte är på autogiro. Kollar posten på samma gång och bunkrar upp på matsidan. Det gör skillnad, att inte längre ha någon lanthandel i närheten. Fattas mjölk, är det bara att cykla åtta mil! Eller så lär man sig gilla den infryst, alternativt i torr form.

Värmepumpen lämnas på 16 grader mot rötluften och torrbollar byts på övervåningen. Sedan bär det av hemåt, genom saftiga regnskurar! Torkarbladen hinner inte alltid med, och bilen som låg emot bakre kofångaren sackar efter.
Väl i Umeå har vi en ljudlig åsknatt framför oss!

På onsdag nyttjar jag uppehållet till att matshoppa nästgårds. Lite dyrare, men jag vill få ha kvar mina närbutiker någonstans!! Man behöver inte köpa allting?
Torsdag är den 25:e och räkningsdag (främst el) och möte med ny Chowchow-granne på 4 år. Molnen ser lite luriga ut, men trotsas för hemcyklat hundfoder. Sveper flera butiker längs vägen. Tvättar undan svettplagg på kvällen. Har tur att komma ihåg Professor T.


Fredag är skönt tillbakalutad. Svag vind och blandat sol/ moln på himlen. Blir pratat en hel del med grannar, innan jag cyklar iväg och köper min FÖRSTA mikrovågsugn! Känns som att jag flyttar in i studentlya, vid 52 års ålder... Kanske en vaktmästarskrubb? Där ligger ett par laddningar med nya torrbollar också.

Utanför gastar snorungar från fotbollscupen. Vi boende har ingen glädje av dem, men drabbas likadant varje år! Man skulle vilja sova för öppet fönster, men ljud och Pal Mal-rökande granne förpestar rummet.


"Mulen lördag" är riktigt solvarm! Småhandlar lite på Ica, innan hunden får sig en kompispromenad med kastrerade Sigge. Det är nyttigt för båda hundarna, att umgås med andra. Även om det inte blir hysterisk lek! Matte visar upp sin nya Kia. En fin liten bil i Polo-storlek, som snart skall få sig dragkrok. Donerar sele, för 28-kilos klumpen att växa in i.
Ikväll blir det Blackshore på 1:an, efter att rakhyveln fått göra sitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar