torsdag 4 juli 2024

Varken brand eller orkan

Det hände just inte mycket under vilohelgen. Något kryss blev löst.

På måndag handlades en kylväska full med mejerivaror, innan vi bilade iväg till stugan i nya skurar. Skall det verkligen bli en sådan sommar, helt och hållet? Med valp och trasslig hälsa, är det kanske ändå en nödvändigt påtvingad vila? Bara inte allting skenar iväg..


Tråkregnet spillde över även på tisdagen, och blev kvar som pölar i gruset. En dag just lämpad för mat och fika, kändes det som! Ett par getingbon sögs bort med byggdammsugaren, men några getingar dröjer sig alltjämt kvar vid dörren.. Blir att se upp! Vill inte att hunden skall svälja dem.

Vad var det plötsligt med onsdagen? Något såg märkligt ut i fönstret. 

Solen sken!! Fort fram med cykeln, och låta hunden dra av sig rast-lösheten. Burkar rejält, från start. Vi hann åter, för att starta upp både kaffe och mamma. Kalaha fungerar allt bättre för oss.

Något så sällsynt som uppehåll i regnandet, må nyttjas till att klippa gräs och dricka kaffe utomhus! Två veckor märks av, på frodighetenen.. Hinner bara gå två längder, innan gräs-uppsamlaren behöver tömmas igen. Blir PH-reglering i barrdungen.
Jag är annars nöjd, med att ha det magert! Både strö-ren, blåklockor och kattfötter trivs på tomten. Här finns inga lupiner, än. -Vägverket till trots!
Sjö-badet var faktiskt inte så oävet, trots dagens flera regnskurar. Husbils-folket har också börjat stanna till nu, på sina svala semester-turer. Blir något nytt att se på.

Torsdag morgon syns nästan ingenting, igen. Det är vått och dimmigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar