fredag 5 juli 2024

Modern el-avläsning

Det blev en fortsättning på gårdagen, efter avslutat blogginlägg. Vädret tillät precis, att jag gav mig på en lättare busk-ansning innan lunch. Fräs på spisen fungerar alltid!

Gick sedan över till Blomman där han sitter helt tyst för sig själv. Bergvärmen återstår nu bara att grävas in till huset, och anslutas emot den nya apparaturen. Blev lite småprat om hälsa och hund, innan Karlsson dök upp med Seppo, och vi kunde hjälpas åt med att bära ut gamla fåtöljen till förrådet. Så fick Blomman skona sitt bensår. Fel årstid att ha sådana.. Samarbetet fungerade över förväntan bra!


Haddock luktade av mig ordentligt, efter Seppo-mötet. Gick sedan ner till dammluckorna och lämnade visitkort! Regn fick vi och TV-kvällen kunde ta vid. Inga el-avbrott..



Idag var inbokat för installation av en ny el-mätare från Vattenfall. Det är tänkt att vi skall skaffa solpaneler och sitta fastnaglade vid appar, för att styra vår förbrukning i framtiden.. Bytet gick smidigt från 1997 års redan moderna enhet, till dagens ännu lite nyare exemplar. Ändå skönt att ha det säkrat och godkänt!  Allt hanns med bra, utan att vi behövde nyttja kaffetermosen. Hunden fick sitt dragrace tidigt i morse, mellan regnskurarna.. Än är hjortronen allt för röda, men de kan bli stora i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar